Tınaztepe Un olarak fabrikamız , 1970 yılında o zamanın ilk üretim basamağı olan ateş değirmeni ile un üretimine başlamıştır. 1980 yılında ise modern anlamda un üretimine geçmiştir.
Fabrikamızda 24 saat / 360 Ton üretim kapasitesine sahip olup, yılda yaklaşık 120.000 Ton baklavalık, pastalık, böreklik, ekmeklik, yufkalık ve tandırlık un üretimi yapılmaktadır. Üretim, bilgisayar denetiminde ve tam otomasyon sistemi ile yapılmakta olup kalite kontrolleri ve mamül üretimleri, gıda mühendisi denetiminde kendi labaratuvarlarımızda teknolojiye uygun olarak yapılmaktadır. Üretimini yaptığımız sarı buğday unları, Anadolu durum buğdayından üretilmektedir. Sert buğday ol-ması nedeni ile diğer yumuşak buğdaylara göre proteince daha zengindir. Sarı buğday unları besinleri lifler içermediğiniden dolayı sindirimi kolaylaştırarak bağırsak çalışmasını artırır. İçerdiği sarı renk pigmenti ile pasta, baklava ve böreklerde istenilen sarı rengin oluşmasını sağlar. En yaygın olarak köy ekmeği yapımında kullanılır. Beyaz unlara göre ekmek için daha çok sarı, kabuk renginin ise pişkin bir renk görünümünde olmasını sağlar.
Güncel Haberler ve Bildirimleri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Listemize kaydolduğunuz için şimdiden teşekkür ederiz.
© 2024 Tınaztepe Şirketler Grubu | Tasarım: MARK-A